tiistai 25. lokakuuta 2011

VR-vihaajat, täältä tullaan

Olipas jänittävä viikonloppu, kun näin tiistaina (hetkinen nyt onkin jo keskiviikko) ajattelee. Minut löytää muuten myös vierailevana tähtenä Life With Soul Sisters blogista, jossa on myös lyhennetty versio tapahtumista.
Teille kaikille onnekkaille jotka asutte junaradan lähistöllä, ja joskus jopa käytätte tätä fillarilla-olisit-jo-perillä-kulkuvälinettä, tämä touhu on tuttua ja voit skipata tämän osuuden menettämättä mitään. Te muut taas.. Matka Helsingistä Poriin kestää 3,5h (+- 5h, VR:n tuntien), ja juna lähti aikataulun mukaan perjantaina kello 16.30. No tulin sitten asemalle matkatoveriani tapamaan hyvissä ajoin 20 minuuttia ennen junan lähtöä, jotta varmasti ehtisimme ostaa liput. Perjantai. Kello neljä. Haha, niin varmaan. Aseman 5 (6?) hikistä automaattia tulostivat lippuja lippuautomaattinesteet (hiki?) lentäen, mutta jonoa oli silti aivan tautisesti. Ehdimme lippuautomaatille juuri muutama minuutti ennen junan lähtöä ja aloin helpottuneena hiplata ruutua jotta nyt saisimme ne liput ostettua. "Paikkoja ei voida varata". Uudestaan. "Paikkoja ei voida varata". Siinä vaiheessa leidi VR:n teepaidassa tuli luoksemme kysymään onnistuuko (on siinäkin työ, vihaiset matkustajat kiljumassa naama punaisena lippujen hinnnoista..) No totesin että ei onnistu, ja hän huomautti että no juna on varmaan täynnä. Selailimme vaunuja hetken, mutta eihän sieltä mitään löytynyt. Vaihtoehtoja jäi kaksi (jos kotiin jäämistä ei lasketa), ottaa seuraava juna tai maksaa vitonen lisää siitä, että pääsemme istumaan junan lattialle. Päätimme maksaa. Näin jälkeenpäin kirjoitettuna perustelut maksamiseen alkavat kuulostaa yhä laimeammilta ja laimemmilta.. Oli miten oli, menimme tukehtumaan röökikopin viereen lattialle, ainoalle paikalle mistä löytyi hieman tilaa oikoa jalkoja. Konduktööri tuli, totesi opiskelijakorttini lukuvuositarran vanhaksi ja tyrkkäsi minulle 46 euron lipun kouraan. Minulla ei tietenkään ollut käteistä, joten Laura maksoi meidät molemmat Poriin. 75 euroa. Ei paha.

Vähän kuvasatoa viikonlopulta:




Väkivaltaviikonloppu




Lauran talentti





Porin syksy



Kaksi tornia




Jotain pientä ja söpöä





Silta, joka olikin laituri




Unelmia



Jii yrittää osua itseään silmään


Löysin taas jotain kiinnostavaa ja überhyödyllistä bittiavaruuden syövereistä. Etsin bloggerista nappulaa jolla saisin alleviivattua tai yliviivattua tekstiä (jota ei muuten ole?), kun löysin kiinnostavan "Voinko käyttää pikanäppäimiä julkaistessani?" sivun, josta löytyvät kymmenisen pikanäppäintä. Ctrl+b= lihavointi. Kätevää. Ctrl+i= kursiivi. Kiva. Ctrl+g= Hindin translitteraatio. Hmm, miten olenkaan pärjännyt ilman tätä niin arkipäiväistä nappulaa?

edit: lisäsin myös pari uutta kappaletta

-H-


Syysflunssaa parannellessa...


1 kommentti:

  1. entiiä ootko jo tehny tämmösen mutta saat multa tunnustustehtävän http://howini.blogspot.com :):)

    VastaaPoista