perjantai 1. maaliskuuta 2013

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ, BLOGI!

Päätinpä sitten leipoa kakun. Oikein hyvän kakun. Mikään ei kuitenkaan koskaan mene kuten elokuvissa, joten kakku syntyi, mutta toinen ehto jäi täyttymättä. Halusin tehdä maukkaan tuplasuklaakakun, joten kaivelin netistä miljoona eri ohjetta joista koitin valita parhaan. (Note self: älä ensi kerralla yhdistele, vaan valitse) Löysin hienon kuvan, ja päätin tehdä tämän kauniin kakun, tosin eri ohjeella.

Tältä tuleva kakkuni näytti päässäni:














                                             Lähde

Tältä kakkuni näytti, kun se valmistui:



















Tarvitseeko tästä muuta enää sanoa? KYLLÄ TARVITSEE. Vaikka en sitä kenellekään uskaltanut myöntää, väänsin tätä perkeleen kakkua varmaan 4 tuntia. (Maku vastaa muuten ulkonäköä). Suklaa loppui kesken, joten en edes saanut reunoja piiloon suklaalla. Tein kakun tämän reseptin mukaan. En suosittele. 
Tosin, kauhistuneena erikoisesta respetistä en ihan tismalleen noudattanut sitä, hehheh, joten ehkäpä se oikeasti on ihan hyvä resepti. Valitettavasti  minun kakussani kuitenkin maistuivat parhaalta purkista tulleet persikat, jotka tungin väliin.



Vatkaa munat ja sokeri(t) vaahdoksi
 Lisää vaahtoon muut ihmeelliset aineet, kuten öljy, voi ja kermaviili
 Sekoita kuivat aineet yhteen, lisää ne taikinaan ja totea että se on paakkuinen
 Kippaa paakkutaikina voideltuun vuokaan ja laita paistumaan 180 asteeseen n. 50 min.


Totea kakun paistuvan
 Tee valkosuklaatäyte. Ohjeessa valkosuklaa täyte on valkosuklaata, voita ja tomusokeria, mutta koska kakku vaikutti muutenkin melko raskaalta, päätin lisätä tähän vielä maitorahkan. (Yllättävän hyvää). Lisää silloin valkosuklaatäytteeseen  rahkaa, mutta älä tee valkosuklaatäytettä niin paljon kuin ohjeessa alunperin lukee, daa. (Okei no kokemus opettaa..)
Sulata tumma suklaa tummaan täytteeseen.
 Tein tumman täytteen ohjeen mukaan, mutta täytyy sanoa että se oli harvinaisen pahaa. Mousse olisi sopinut paremmin. Mikäli kuitenkin päädyt luottamaan reseptiin, tämäkin täyte on suklaata, voita ja tomusokeria.
 Kaching-ching, kakkupohja on valmis. Jäähdytä sitä 15 min ennen vuoasta irrottamista, sen jälkeen piiitkään ennen leikkaamista.

 Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan

 Lisää ensimmäisenä valkoinen täyte.


Valele toinen kerros tummalla täytteellä...
 ... Ja lisää sen päälle persikat. (Okei, taas poiketaan reseptistä, mutta nää oli hyviä!)

Lisää viimeinen kerros. (Tosin toisin päin kuin kuvassa.. Dumbass)
 Lisää kuorrutus (sekin jostain nettisivulta nyysitty, yksinkertaisesti kermaa ja suklaata) ja vaniljakreemikermavaahto. Totea että vaniljakreemitsydeemistä voisi lohkoa paloja, ja sitä on lähes mahdoton levittää. Kokeile kuitenkin.

Note to self: Lisää vaniljakreemijauhe ENNEN vatkausta..
Valmis kakkupala, olkaa hyvä !













Look at the bright side: nyt voin ainakin pyyhkiä mikä-minusta-tulee-isona-listalta leipurin. Ja tiedän, että jos koskaan perustan ruokablogin, sen nimeksi tulee Helenan Sitkeät Suklaaherkut.

-H-


3 kommenttia:

  1. aarg sun blogi on jotain niin mahtavaa :--D kirjotat niin mahtavasti että vaikka kirjottaisit normaalista asiasta, saat kuulostamaan sen sika hauskalta :''DD ja tää rauhallinen postausväli passaa tälle blogille. ku ei tää oo mikään perus ihq angst blogi tms. keep going guuurl 8)

    VastaaPoista
  2. KIITOS KIITOS KIITOS, et edes tiedä kuinka iloiseks toi sun kommentti teki mut! Tää kantaa mut läpi ens viikon tnetit ja kaikki, KIITOS !:D
    Kiitos.
    I must say, thank you.
    Dankke schön.

    And I will keep on going (/surviiive, ooh as long as I know how love..)
    *All while doing the Happydance*

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon? :)

    Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista