keskiviikko 29. elokuuta 2012

Rakas liikennekulttuuri,

Huomasin tänään (taas) yhden huolestuttavan puolen itsestäni. Mä olin ihan kusipää-kuski. Ohitin mopoauton 50km/h alueella vähän ennen kuin käännyin tieltä pois. Miksi? Ei mitään hajua. Takana ajoi kaksi autoa (katto varmaan että mikä vajakki tuolla ajelee), kääntyivät vielä samaan suuntaankin. Just semmosta ajoa mitä mä inhoon muilla.
Tästä innoittuneena päätin purkautua siitä mikä liikenteessä ahdistaa:

1) Ihmiset jotka ei osaa kiihdyttää KIIHDYTYSkaistaa pitkin moottoritielle. Hei camoon, ette toi voi päästä sinne liikenteen sekaan jos te ajatte 70 ja muut menee 120. Niitäkin onnettomia tapauksia näkee jotka on PYSÄHTYNY kiihdytyskaistan päähän. Newsflash: te ette ikinä pääse sieltä. IKINÄ.

2) Ihmiset (audikuskit) jotka ei käytä vilkkua. Mikä. Siinä. On. Niin. Vaikeeta. Kaikki odottaa liikenneympyrässä että pääsee sinne ja sitte joku * tulee sieltä, kääntyy samasta liittymästä pois missä ihmiset jonottaa, mutta ei käytä villkua. MÄ OLISIN EHTINY SIIHEN VÄLIIN, FAGOT.

3) Yritän sensuroida kirosanoja koska niitä olis tässä tekstissä ~70% jos tää olis suoraa tajunnavirtaa.

4) Nynneröt jotkaa päästää kusipäitä eteensä ruuhkassa. TOTTAKAI sinne pitää päästää joku (lande) joka on ollu väärällä kaistalla ja odottelee siinä kiltisti että päästäiskö joku (mä päästän ne aina), mutta sitte ne mulkvistit jotka vetää tyhjää kaistaa ihan jonon alkupäähän ja sitte kiilaa sinne. ÄLKÄÄ PÄÄSTÄKÖ NIITÄ. Ihan tosi. Pliis. Ei ne sillä uudella audilla päälle tuu jos et väistä. Mä lupaan.

5) Ihmiset jotka ajaa _ihan_ perään ennen ku ohittaa. Ihan tosi, moottoritiellä on satoja metrejä tilaa eteen ja taakse, ja sitä on ihan pakko ajaa 5 metrin päähän taakse ja sitte lähteä siitä polkemaan vauhtia ohitukseen?

6) Ihmiset jotka on motarilla päättäneet että täällä saa ajaa korkeintaan 120, joten minähän ajan tätä ohituskaistaa tasan 120, nii ei hullut kaaharit pääse suhaamaan. Muilta kuskeilta poksahtelee verisuonet päästä ja saat varmasti monta universaalia sormimerkkiä ja oikealta ohitusta, mutta ei se liikkenneturvallisuus siitä parane.

7) IHMISIÄ JOTKA TÖÖTTÄÄ NIILLE JOIDEN AUTO SAMMUU. Mitä se auttaa? Ihan tosi. Joku uusi kuski, ensimmäistä kertaa iskän auto lainassa ja se sammuu liikennevaloihin tai risteykseen tai ihan mihin tahansa, se varmasti rauhottaa että joku kusipää TÖÖTTÄÄ siellä takana. Tekis mieli potkasta kylki ruttuun semmoselta.
Ihan eri asiahan on se että valot vaihtuu ja joku ei huomaa sitä, ja joku töräyttää pienen merkkiäänen. Se on vaan hyvä juttu, mä moikkaan aina kiitoksen niille.


Näitä on varmasti niin paljon lisää, mutta en saa kaivettua tähän hätään kultakala-muististani enempää.. Ja vuorokaudessa on liian vähän tunteja kaikkien listaamiseen.


Ja nyt, uutiskevennys.

Captain America, inspired by Nails With Love
Lippuja

Huonoja lippuja
(Tehty vasemmalla kädellä, jossa hienomotoriikka
 n. 3-vuotiaan tasoa.)

2 kommenttia: