sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Paella a la H

Uskomatonta mutta totta, minä tein ruokaa! Ja muistin miksen yleensä tee sitä. Ruuanlaitto sinänsä on ihan hauskaa ajanvietettä, mutta jostain syystä maustekäteni ei koskaan onnistu hommissaan. Ei koskaan.

Noh, tässä kuitenkin sinänsä hyvä resepti hyvälle paellalle, joka pitää osata maustaa. (Ilmeisesti maustella voi pilata muuten hyviä ruokia? Hmph, who knew..)


Ainekset:

"Pohja" (pakolliset):
1 dl oliiviöljyä (jos tuntuu liialta, voi käyttää vähemmänkin)
1 suurehko sipuli
3-4 valkosipulin kynttä
2 dl riisiä (ei-puuroutuvaa)
1 prk murskattua tomaattia
4 dl vettä
½ tl "oksaista" sahramia (jauheena noin puolet tästä), suolaa, mustapippuria
1-2 sitruunaa


"Täytteet" (mielen mukaan):
- mereneläviä (katkarapuja, simpukoita, mustekalaa jne., tuoreet parhaita, pakasteet parempia kuin purkkituote, kuoret antavat sekä makua että näyttävyyttä)
- lihaa (broileri sopii erinomaisesti, myös vaikkapa siankylki käy)
- vihanneksia (herneet ovat perinne, punainen paprika myös yleinen, mutta voit käyttää muitakin aineita mielesi mukaan) (Wok-vihannekset on kans bueno)

Valmistus:
1. Kaada oliiviöljy laakeaan paellapannuun tai suureen paistinkasariin (wok-pannukin käy paremman puutteessa loistavasti).
2. Käytä kuumahkolla pannulla merenelävät korkeintaan 3 minuutin (valmiiksi kypsät 1½ minuutin) ajan antamassa makua öljyyn. Ota pois.
3. Laita pannuun liha. Jos se on raakaa, ruskista se jo ennen mereneläviä (Eli siis ota erikseen toinen pannu jolla ruskistat lihaksia, sillä aikaa meren herkut varsinaiselle pannulle käymään.)
4. Lisää pilkottu sipuli ja paloiksi leikattu valkosipuli. Anna kypsyä hetken aikaa.
5. Lisää tomaattimurska ja riisi. Anna nesteen imeytyä riisiin. (Minkä nesteen?)
6. Lisää vesi ja sahrami sekä hieman (ei liikaa!) suolaa ja halutessasi mustapippuria (ei myöskään liikaa!). Anna kypsyä noin 15 minuutin ajan. Ole varovainen hämmentelyssä. (Hämmennä rauhassa vaan. Ps. jos lihassa ei ole mitään mausteita mausta tässä vaiheessa reippaalla kädellä)
7. Lisää merenelävät ja vihannekset. Kypsennä vielä 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Älä enää tässä vaiheessa hämmennä seosta. (HUOM. Jos käytät pakastevihanneksia sulata tai käytä ne pannulla ennen tätä vaihetta)
8. Paella on valmis. Koristele sitruunalohkoilla (ja purista niistä mehua paellaan ennen syömistä). Nauti viinin ja valkoisen leivän kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti