torstai 26. huhtikuuta 2012

die gymnasiale Oberstufe

Koska mitään muuta ei ole enää tehtävissä, päätin vain varoittaa muita.

Jos menette joskus lukioon, tuohon ah niin yleissivistävään laitokseen, kurssivalinnat ovat kaiken a ja o. Tehkää ne huolella, tehkää ne ajoissa. Ja tehkää ne suurinpiirtein siinä järjestyksessä kun ne käsketään tekemään. Tämä nimittäin voi tuntua uskomattomalta, mutta kaikki ne säännökset on oikeasti (näköjään) tehty auttamaan, ei holhoamaan.
 Jos et vielä suunnitellut loppuelämääsi (hyi sinua, olethan jo melkein 16?) niin valitse kursseja jokaisesta aineesta. Ota heti ensimmäsiin jaksoihin vähän äikkää, psykologiaa, hissaa, kemiaa, tähtitiedettä ja filosofiaa, ja ihan mitä tahansa mikä tuntuu vähänkin luettavalta. Sen jälkeen sinun on niin paljon helpompi päättää mihin suuntaan haluat jatkaa, ja mistä aineista ottaa lisää kursseja.
 Jos taas loppuelämäsi on suunniteltu sinulle valmiiksi (allekirjoittanut), kysy opolta. Ihan tosi. Kerro mitä haluat ja anna hänen tehdä virheet puolestasi.
 Kaiken tämän tehtyäsi voit vain lööbailla menemään, ja todeta 2. vuoden viimeisessä jaksossa, että olet siltikin tehnyt kaikki väärät kurssivalinnat, ja opiskelumotivaatiosi on mystisesti kuollut noin puoli vuotta sitten
 Näillä mennään.

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti